Zonnepanelen plaatsen

Heeft u besloten om zonnepanelen te plaatsen? Dan wilt u uiteraard dat de installatie van de zonnepanelen goed gebeurt. Het is de bedoeling dat zonnepanelen zo’n 25 jaar meegaan. Zonnepanelen helpen u om te besparen op uw energiekosten. Zonnepanelen kopen is een keuze die u niet iedere dag maakt. Bereid u daarom goed voor!

Zonnepanelen plaatsen; een stappenplan

Stap 1: Voorbereiding voor de aankoop van zonnepanelen

Vraag een aantal leveranciers om advies; welke zonnepanelen zijn voor u het meest geschikt, hoeveel gaat u ermee besparen, is uw dak geschikt, in hoeveel tijd kunt u in uw geval de panelen terugverdienen.

Door meer dan één installateur van zonnepanelen te benaderen, krijgt een goed beeld van welke panelen voor u het meest geschikt zijn en tegelijk van welk bedrijf betrouwbaar en adequaat is.

Stap 2: Offertes zonnepanelen aanvragen

Met de informatie die u tijdens de voorbereiding te weten bent gekomen, heeft u een keuze kunnen maken en waarschijnlijk zijn er ook een aantal installateurs waar uw voorkeur naar uitgaat.

Vraag deze bedrijven om een offerte zodat u de voordeligste prijs van zonnepanelen kunt kiezen. De installateur van zonnepanelen kan u ook helpen met het aanvragen van de subsidies zonnepanelen, zodat u de prijs zonnepanelen eerder terugverdiend heeft (ongeveer 8 à 9) jaar.

Stap 3: Installatie zonnepanelen

Zonnepanelen plaatsen is meestal in een dag gebeurd. Nu moeten de zonnepanelen gekeurd worden bij AREI (Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties) en aangemeld worden bij het Vreg en uw energieleverancier.
Plaatsing zonnepanelen

Deel deze pagina: